Flunssakierteessä

Uusi vuosi tuli, ja niin tuli flunssakin - taas!

Jouluaattona olin juuri ja juuri ehtinyt parantua edellisestä flunssasta ja nyt, kolme päivää sitten tulivat taas nopeasti takaisin tuskallinen lihassärky, kuume ja kurkkukipu, ja niin sitä vaan ollaan taas flunssassa. Mihin ihmeeseen mun vastustuskyky on mennyt? Tuu takasin!

Musta vähän tuntuu, että tää alentunut vastustuskyky johtuu lähinnä stressistä. Viime syksynä vapaa-aikaa oli todella niukasti eikä terveydestä tai levosta tullut pidettyä juuri huolta. Ja nythän se sitten tietenkin kostautuu! Kun stressi lähempänä joulua laski (sain kaikki kurssityöt vihdoin palautettua ja oli taas hieman enemmän aikaa levätä), iski ensimmäinen flunssa melkein heti. Ja sen jäljiltä vastustuskyky nyt onkin sitten vielä varmasti melko alhainen, joten nappasin jostain tän uuden taudin heti perään.


Tällä hetkellä tän flunssa hoidossa on käytössä kaikki mahdolliset keinot mitä mieleen tulee:

- Lepo: Nukun niin paljon kuin tuntuu että tarvitsee ja poistun sängystä tai sohvalta vaan jos on pakko. Opparin tekeminen tapahtuu siis tällä hetkellä lähinnä makuuasennossa...

- Lämmin tee: Clipperin vihreä chai tän talven lemppari <3

- Hunaja: Teessä ja lusikoimalla vaan naamaan!

- Sinkki: Varmaan yliannostukseen rajoilla mennään...

- C-vitamiini: poretablettina aamuisin.

- Kaikki marjat ja hedelmät mitä vaan jaksaa syödä !

Oi voi, mitenhän tästä vielä sais sen normaalin vastustuskyvyn pikkuhiljaa takaisin jahka tää tauti on lopullisesti selätetty? Superfoodeilla, vitamiineilla ja levolla? 

Tänään onneksi ollut jo selvästi parempi päivä, ei kuumetta, eikä ole tarvinnut särkylääkkeitä popsia. Tänään on myös ystäväni Hannan syntymäpäivä, joten ajattelin uskaltaa lähteä mukaan pyörähtämään lasillisella, mutta ei sen enempää mitään riehumista. Kenties tilkalla viiniä voi olla jopa parantavakin vaikutus..?

Photos: Patrick Karkkolainen, edit by me.