National Day

National Day

"Syttende mai" eli 17. toukokuuta koko Norjassa juhlitaan kansallispäivää. Ja kun sanon juhlitaan, niin juhlitaan oikein kunnolla, niin ettei kukaan voi olla huomaamatta että nyt ei ole ihan mikä tahansa juhlapäivä. Ainakin täällä Oslossa juhlinta näkyi isosti ja kadut täyttyivät kansallispukuisista ihmisistä ja liehuvista Norjan lipuista. Tunnelma oli joka puolella katossa jo heti aamusta alkaen, eikä voinut kuin ihailla paikallisten tapaa juhlia kyseistä päivää kuin se olisi vuoden paras päivä. Monille paikallisille sitä se varmasti myös onkin!

Ihanat norjalaiset ystäväni olivat kutsuneet minut viettämään päivää kanssaan pitkän brunssin ja kuohuvan merkeissä. Se onkin kuulemma juuri se mitä monet tekevät. Jotkut myös menevät oman kaupunkinsa keskustaan katsomaan kulkuetta, jolle Oslossa myös kuninkaalliset menevät vilkuttamaan linnan parvekkeelta. Me kuitenkin päätettiin katsoa kulkue ja vilkutukset ihan vaan TV:stä syömisen lomassa. Kaikilla norjalaisilla oli päällään kansallispuvut ("bunad"), muilla sitten jotain muuta juhlavaatetta. Mulla tuli perinteisesti vähän vaihtarin niukka vaatekaappi vastaan ja lainasin kaverini kukkamekkoa.

Päivä oli ehdottomasti yksi parhaita tämän koko vaihdon aikana. Varsinkaan sitä kansallispukujen määrää ja mieletöntä yhteishenkeä ei ihan heti unohda. Jos teille joskus tulee mahdollisuus matkustaa Norjaan 17.5. - menkää ehdottomasti! Sellaista juhlaa ei varmasti tule kovin montaa kertaa elämässä vastaan.


On the 17th of May Norway has it's National Day and the celebrations are huge. Here is some pictures of how I celebrated with my friends. I totally fell in love with the national costumes and the atmosphere all around the city. If you ever have a chance to visit Norway on the National Day - do it! It is definitely something one-of-a-kind.