Botanical Garden

Botanical Garden

Puutarhat ovat ihania. Rakastan erilaisia kasveja, niissä on vaan jotakin äärimmäisen kiehtovaa ja inspiroivaa. Pieniä yksityiskohtia riittää loputtomiin. Toissa viikolla kaverini Fiia oli Suomesta käymässä täällä Oslossa ja me päätettiin käydä tutustumassa yliopiston kasvitieteelliseen puutarhaan. Eksoottisten kasvihuoneiden lisäksi puutarhassa on paljon puistomaista aluetta, ja moni olikin tullut ottamaan aurinkoa ja nauttimaan hyvästä säästä. Hyvä, että mekin nautittiin, koska sen jälkeen onkin tässä toista viikkoa satanut vettä, lunta ja kaikkea siltä väliltä...

Tasan tarkalleen viikon kuluttua olenkin sitten taas takaisin Suomessa. Vähän on tässä viime päivinä ollut sekalaiset fiilikset sen suhteen. Toisaalta on ihanaa palata ns. oikeaan kotiin, toisaalta myös tuntuu vähän haikealta. Osaan hyvin kuvitella, että pieni käänteinen kulttuurishokki on taas tulossa kun koko arki muuttuu päivässä.

Ennen kotiinpaluuta täällä on kuitenkin vielä tiedossa Norjan kansallispäivä, joka on paikallisille ilmeisesti tosi iso juttu. Odotukset on siis korkealla! :D Viikonloppuna saan myös perheeni tänne kylään. Sen jälkeen onkin sitten enää jäljellä tavaroiden pakkaus ja huoneen siivous ja kotiinlähtö voi alkaa. Hui! 


I love gardens. It feels like I can find endless amount of inspiration in different plants and their tiny, fascinating details. The other week me and my Finnish friend Fiia went to explore the Oslo University Botanical Garden. Apart from the exotic green houses, the whole place is also kind of a big park and many people were around relaxing and enjoying the sunny weather. I'm glad we did, too, since it's been snowing and raining for over a week now after that...

In exactly a week I will be gone to my home in Finland. That's a fact that makes me happy, nervous and a little bit sad at the same time. But before that, I still have the National Day to celebrate here. I'm really looking forward to that since I've heard it's quite a big thing here. Also, this weekend I will get my family to visit me here, which will be great. And after that I'll just back my belongings and the journey back home will be  ready to begin!