Jouluinen tuorepuuro

Vaikka en mikään superkokki olekaan, niin ajattelin jakaa tänne nyt yhden helpon reseptin! 

Joulufanina on ihana fiilistellä tätä vuoden aikaa vähän joka välissä, miksei siis aamupalallakin.  Tämä kyseinen tuorepuuro on tosi helppo tehdä, kaikki ainekset blenderiin vaan ja yön yli kaappiin. Sopii siis laiskemmillekin kokeille, kuten itselleni! Aamulla voikin sitten aloittaa päivän ihanan jouluisesti herkuttelemalla, mutta silti terveellisesti.

 

Jouluinen tuorepuuro, kaksi annosta:

2 dl kaurahiutaleita

2,5 dl mantelimaitoa

250 g rahkajogurttia

2 rkl chian siemeniä

6 kuivattua viikunaa

0,5 tl neilikkaa

1 tl jauhettua kardemummaa

+ pähkinöitä tai kuivattuja hedelmiä päälle

 

Sekoita ensin blenderissä kaurahiutaleet, rahkajogurtti ja mantelimaito. Lisää sitten sekaan pienityt viikunat ja mausteet. Sekoita kunnolla. Kaada tarjoiluastioihin, laita kelmut päälle ja jääkaappiin yön yli hautumaan. Seuraavana aamuna ennen tarjoilua ripottele päälle esim. pähkinöitä tai kuivattuja hedelmiä. Itselleni esim. hassel- ja saksanpähkinöistä tulee kivasti jouluvibat.

Tunnelmallista joulunodotusta ja ihania aamuja sinne ruudun toiselle puolelle!