Joulun tunnelmia

Tänään on uuden vuoden aatto! Joulu ja sen jälkimainingit alkaa olla siis virallisesti loppuun juhlittu. Me vietimme joulua omien vanhempieni ja sukulaisteni luona valkoisten lumihankien keskellä Kangasalla ja Karstulassa. 

(English below)

Lähdin omien vanhempieni luo joulun viettoon perjantaina suoraan viimeisen harjoittelupäivän jälkeen, pari päivää ennen aattoa. Oli ihan parasta huomata, että perillä kohteessa Kangasalla oli ihan kunnolla lunta! En muista minä vuonna olisi viimeksi ollut yhtä valkoinen joulu kuin nyt. 

Aaton aattona kävin auttamassa pikkusiskoani kuvaamalla muutamia hänen leipomiaan joulukakkuja ja -cupcakeja. Erikalla ja hänen kihlatullaan on siis oma kotileipomo Kultavadelma Kangasalla ja olen välillä käynyt vähän kuvailemassa heille. Erika on ihan mielettömän taitava leipuri, nämäkin herkut näyttävät ihan älyttömän herkullisilta ja ihanan jouluisilta, eikö! <3

Jouluaattona olimme siskoni ja vanhempieni kanssa nelistään melkein koko päivän. Aamulla söimme riisipuurot ja katsoimme tottakai Joulupukin kuumaa linjaa! :D Saunomisen ja haudoilla käynnin jälkeen söimme mahat täyteen jouluruokia ja availimme lahjoja. Mummu ja isäni veli tulivat myös illalla käymään. Yöllä kävimme Tampereella Aleksanterin kirkossa kuuntelemassa kuoron esittämiä joululauluja. Siellä on aina kyllä todella hieno tunnelma jouluöisin, suosittelen lämpimästi mikäli joskus vietätte Tampereella päin joulua! 

Kokonaisuudessaan erittäin perinteinen aatto oli meillä. Mukavaa vaihtelua kyllä viime vuoden jälkeen, silloin olimme nimittäin koko jouluaaton lentokoneessa matkalla Thaimaahan. :D Lahjaksi sain mm. Patulta ihanan pehmeän Missonin kylpytakin, vanhemmiltani Polarin M600-urheilukellon, kauneudenhoitotuotteita, villasukkia ja tietysti kasan suklaata. ; )

Joulunajassa on aina ehdottomasti parasta rauhoittuminen ja perheen kanssa yhdessä oleminen. Valitettavasti iso osa joulun päivistä meni kuitenkin tänäkin vuonna matkustamiseen paikasta toiseen. Joulupäivänä tulin takaisin Helsinkiin ja vietimme illan Patun perheen kanssa. Seuraavana päivänä lähdimme taas ajamaan Keski-Suomeen kohti Karstulaa ja parin päivän päästä ajoimme taas takaisin Helsinkiin. Tänä vuonna varsinkin kun syksy on ollut aivan täynnä töitä ja koulua, tuntui kuitenkin ihan matkustamisen arvoiselta päästä lopettelemaan vuotta rauhallisiin maisemiin luonnon keskelle. Mustan Helsingin jälkeen se tuntui taas ihan talven ihmeemaalta valkoisine hankineen! <3

Jouluna mieli kyllä sai todella levätä, maiseman vaihdos teki niin hyvää! Puhumattakaan hyvästä ruuasta, viinistä ja seurasta. Nyt me ollaan tässä vietelty välipäiviä Patun kanssa ihan täällä Helsingissä ja tänään taas matkataan illaksi Kangasalle juhlimaan uutta vuotta perheen kesken. Rento ilta tiedossa siis!

Mitenkäs joulu meni siellä? Pääsittekö nauttimaan lumesta? : ) 

Onnellista Uutta Vuotta kaikille ja viettäkää ihana päivä tänään! <3


This year I spent Christmas at my parents' place in Kangasala and at my grandma's place in Karstula. There was so much snow this year! I can't even remember the last time we had this much snow on Christmas, perfect. <3 The best thing for me at Christmas time was to get to relax, eat well and enjoy good company. Especially after the super busy autumn I've had. 

Above you can also see some baking my sister had made at her own home bakery Kultavadelma for Christmas. Don't they just look super delicious? 

How was your Christmas, did you get to enjoy some snow? : )

Today is the last day of 2017 and we are now heading to Kangasala again to celebrate a little bit. Thereby I wish you all a Happy New Year and a good time tonight! ; )