Iceland Roadtripping

 

(English below)

Iceland: part 1 -postauksessa kirjoittelin, mitä parina ekana päivänä näimme ja koimme ajeluillamme Reykjavikista etelään rannikkoa pitkin. Nyt olisi vuorossa muutama kohde Reykjavikista keskimaahan ja pohjoiseen. Ihan hirveän pitkälle ei ollut mahdollista lähteä aikataulumme puitteissa, mutta nähtävää oli paljon lähelläkin.

Itseasiassa halusimme käydä vielä kerran uudelleen vähän etelässäkin päin, joten jotta aika riitti kaikkeen, oli tiedossa jo toistamiseen aamuneljän herätys. Pienestä kirpaisusta huolimatta, aamuissa on myös se hyvä puoli kuvien kannalta, ettei turistikohteissakaan yleensä ole silloin paljoa porukkaa. Patu nimittäin varsinkin halusi saada lisää hyviä kuvia. Kävimme siis uudestaan Víkin mustalla rannalla asti kääntymässä. Tällä kertaa olimme perillä aikaisin aamulla, joten paikalla ei ollut paljoa ihmisiä.

Skógafossin vieressä on vähän piilossa pienempi vesiputous Kvernufoss. En tiedä onko sillä jokin toinenkin nimi, mutta ainakaan tuolla nimellä se ei löydy Googlen kartoista. Jos kuitenkin katsoo karttaa, huomaa Skógafossin vieressä oikealla pienen puron haaran. Sitä seuraamalla pääsee perille! Omasta mielestäni tämä oli yksi kauneimpia putouksia, millä kävimme Islannissa. Ehkä juuri sen takia, ettei se ollut turistien täyttämä, ja lisäksi sen ympäri menee polku, joten putousta voi ihastella monesta kulmasta.

Etelässä käytyämme lähdimme suuntaamaan hieman itään sisämaata kohti. Noin 45 min ajomatkan päässä Reykjavikista on Kerið-kraateri. Kraaterin ympäri menee kävelypolku ja pohjalla näkyy kaunista turkoosia vettä. Monista muista luonnonkohteista poiketen tänne maksoi sisään. Hinta oli noin neljä kruunua / henkilö.

Kraaterilta puolen tunnin ajomatkan päässä oli jälleen kerran yksi älyttömän kaunis vesiputous nimeltään Bruarfoss. Tänne oli myös vähän hankalampi päästä. Navigaattori kannattaa asettaa mahdollisimman lähelle putousta ja sitten jättää auto joihinkin pienistä parkkipaikoista lomamökkialueella. Siitä karttaa katsomalla sitten vain polkua etsimään! Ihan helppoa se ei ollut, mutta kun polun löytää, niin kyllä perillekin lopulta pääsee.

Seuraavasta stopista olinkin ehkä pikkasen innoissani. Nimittäin niistä kuuluisista geysireistä! Ne olivat vain vartin matkan päässä putoukselta, joten eipä tarvinnut kauaa penkissä puutua. Geysirien alueella on paljon kuumia lähteitä (ja sitä kananmunan tuoksua), mutta ymmärtääkseni vain Strokkur-niminen purkautuu säännöllisesti. Alkuperäinen Geysir-niminen geysir ei ilmeisesti enää ole kovin aktiivinen. Tämä paikka oli mun mielestä sairaan hieno ja jotenkin mystinen. Pakko kuitenkin myöntää että ehkä vähän pelästyin kun näin purkautumisen vierestä ensimmäistä kertaa.. :D Se tulee aika lujaa!

Ehkä Islannin kuvatuin paikka, Gullfoss, on myöskin ihan geysirien vieressä. Se on valtava, kaunis vesiputous, jota pääsee katsomaan vieressä olevalta näköalapaikalta tosi hyvin, periaatteessa sen näkee kerralla yhdestä paikkaa. Olin jotenkin järkyttynyt sen koosta... Isoin vesiputous mitä itse olen ikinä nähnyt! Toki onhan niitä maailmassa paljon isompiakin, mutta kuitenkin. Me satuttiin paikalle sopivasti auringonlaskun aikaan, joten valo oli tosi kaunis ja me viivyttiinkin niin kauan kunnes tuli pimeää.

Seuraavana päivänä me lähdettiin sitten käymään pohjoisessa päin. Pääkohteenamme oli hieman velhon hattua muodoltaan muistuttava vuori Kirkjufell. Sinne on periaatteessa matkaa vähän yli kaksi tuntia, mutta pysähtelimme matkalla aika paljon katselemaan kaikkea pientä mitä nyt tulikaan vastaan. Se on ehkä se mistä itse pidän eniten roadtripeissä: vapaus pysähtyä ja nauttia suunnittelemattomistakin jutuista.

Kirkjufell on osa isohkoa Snæfellsnes-niemeä ja me ajettiin myös vähän vuorelta eteenpäin. Siellä ei sitten oikeastaan ollutkaan mitään. :D Ehkä Ingjaldshólskirkja nyt jäi mieleen, se oli valkoinen kuvauksellinen kirkko loivan mäen päällä. :)

Näillä molempien päivien matkoilla me siis myös selvästikin nähtiin paljon islanninhevosia. Niiltä ei varmaan mitenkään voi edes välttyä Islannissa. Entisenä heppatyttönä oli välillä vähän pakko käydä rapsuttelemassa... Niin söpöjä turriaisia!


On my post Iceland: part 1 I told you about how we drove south from Reykjavik on our first two days in Iceland. Now it's time to show you what we saw when we took a little roadtrip not very long way East and North. Our schedule didn't allow driving super far unfortunately but there was still a lot to see and experience.

On our way we saw many more waterfalls (Kvernufoss, Bruarfoss, Gullfoss), geysirs, a big crater with turquoise water, Kirkjufell mountain which looks like a wizard hat and of course some Icelandic horses.