Seattle

 

(English below)

Vietettyämme kuusi lähtemättömän vaikutuksen tehnyttä päivää Islannissa oli aika jatkaa matkaa. Edessämme oli nimittäin kaksi viikkoa roadtrippaamista Yhdysvalloissa. Kaverimme Lauri ja Julia lensivät Helsingistä meidän luo ensin Reykjavikiin ja jatkoimme siitä sitten samalla lennolla kohti Seattlea. Me oltiin vähän katottu tietenkin paikallista säätä jo etukäteen ja tuntui Islannin viileyden jälkeen ihan uskomattomalta, että oltiin pääsemässä keskelle loppukesän lämpöaaltoa 30 asteeseen!

Matkasuunnitelmaa oli hiottu kauan ja yhteisiä suunnittelluiltoja pidetty pari kertaa kesän aikana. Tarkoituksenamme oli siis tehdä legendaarinen roadtrip West Coastia pitkin Seattlesta etelään Los Angelesiin ja sieltä moottoritie 5:sta takaisin Seattleen. Osavaltioita tähän matkalle mahtuu pohjoisesta lähtien Washington, Oregon ja California; koko länsirannikko siis.

Itse en ollut aiemmin ollut koskaan Yhdysvalloissa, kun taas kaikki muut taas porukassa vähintään kerran. Jännitys oli siis melko suuri, vaikka tietenkin osasin kuulopuheiden perusteella odottaa mm. että kaikki olisi isompaa kuin muualla ja että halpaa pikaruokaa olisi saatavilla mielin määrin. Molemmat osoittautuivat melkolailla todeksi, mutta olihan maa tietenkin niin paljon enemmänkin. Päällimmäisinä mieleen ovat ehkä jääneet ylväät pilvenpiirtäjät ja kaunis luonto rantoineen ja vuorineen. Seattle oli siis roadtrippimme ensimmäinen ja viimeinen kohde ja ajattelin nyt tähän yhteen postaukseen koota fiilikset ja parhaat tärpit sieltä.

Yleisfiilikseltään Seattle oli tosi kivan rento, mutta eläväinen kaupunki. Aika jalat maassa -meininki, vaikka iso kaupunki onkin. Ekoina päivinä jetlag painoi meitä kaikkia aika vahvasti ja herättiin ihan virkeinä jo aamu kuuden aikoihin. Se ei kuitenkaan ollut mikään ongelma, sillä moni kahvila aukeaa jo seitsemältä, niin myös maailman ensimmäinen Starbucks Pike Streetillä. Vaikka muuten suosinkin matkoilla mielummin pieniä paikallisia yrityksiä, oli tää historiallinen paikka nähtävä. Vieressä on myös kauan pystyssä ollut ja suosittu leipomo Le Panier, joka myös aukeaa hyvissä ajoin. Otimme sieltä vähän syötävää ja Starbucksista isot kahvit mukaan ja lähdimme ulos kävelemään ja ihastelemaan auringonnousua.

Pike Place Fishmarket on aivan tuon Starbucksin vieressä, ja suosittelen ehdottomasti käymään fiilistelemässä siellä! Nimensä mukaan siellä myydään siis paljon kalaa ym. mereneläviä, mutta myös kukkia ja muuta "markkinatavaraa". Jos päärakennuksesta menee sisään ja portaat alas sisäpihalle, päätyy myös ällöttävälle mutta oudon siistille Gumwallille, seinälle joka on purkan peitossa. Se on monta kertaa putsatukin, mutta aina vaan ihmiset täyttää sen uudelleen.

Shoppailulle meillä ei ollut ihan hirveesti aikaa, mutta vähän ehdittiin kierrellä. Meidän hotelli oli Downtownissa ja ihan siinä vieressä oli mm. Urban Outfitters, Forever21 ja Nordstrom, jossa sai tosi paljon inspiraatiota jo ihan vaan eri brändien persoonallisista osastoista. Patu oli etukäteen päättänyt, että haluaa käydä Tides & Pines -nimisessä kaupassa, jonka yksi pitäjistä on valokuvaaja Jordan Voth. Pieninä fanityttöinä ja -poikina käytiin sitten sielläkin. :D Ihana kauppa oli! Ja Classic Consignment -kirpparilla käytiin myös lähellä sitä. Löysin pienen punotun purkin muistoksi meidän kotiin.

Ruokapuolella en Seattlessa kokenut mitään niin mahtavia elämyksiä. Me yövyttiin Sheraton-hotellissa ja päädyttiin syömään siellä parina iltana.  Ei kehumista. :D Aiemmin mainitun Le Panier -leipomon lisäksi kävimme Patun kanssa syömässä Toulouse Petit Kitchen & Loungessa. Eipä ollut sekään kokemus mitenkään ihmeellinen. Rakennus ja sisustus olivat kyllä ihan persoonalliset, eli jotain pisteitä siitä sentään.

Koko Seattlen kaupunki on ison salmen rannalla, joten luonnollisesti vesiyhteydetkin ovat hyvät. Niinpä me päätettiin vähän oikaista ja ottaa lautta vastarannalle Bremertoniin ja lähteä siitä sitten ajamaan eteenpäin. Lautta oli kiva kokemus myös siinä mielessä, että sieltä saa taas aivan uuden näkymän kaupunkiin. Bremertonista matka jatkui sitten ajaen kohti Olympic National Parkia. Ensi kerralla jatketaan siis siitä. ;)


After Iceland we flew to Seattle to start our West Coast roadtrip in U.S.A. I had never been to the country so I was super excited about it! Our plan was to drive South from Seattle by Coast Highway to Los Angeles and then back North to Seattle by Interstate 5. So Seattle was the city where it all started and ended and I decided to post all my thoughts about the city here at once.

Things I would recommend to do in Seattle: visit the first Starbucks on Pike Street, get your dose of shopping in Downtown, explore the Pike Place Fish Market (and the disgusting but cool Gumwall there) and take a ferry - you will see a whole new beautiful side of the city with it.

At the beginning of our trip we took the ferry to the opposite side of the bay to Bremerton where we then started driving to the Olympic National Park. But that I will tell more about next time. ;)